Prelazak sa analognog na digitalno emitovanje

Bez autora
Jan 08 2012

Državni sekretar za Digitalnu agendu Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Jasna Matić najavila je da će ove godine velika pažnja biti posvećena digitalizaciji televizije i uvođenju elektronske uprave u veći broj državnih organa u cilju olakšanja administrativnih procedura. Proces digitalizacije ide relativno dobro. Trenutno se obnavljaju predajnička mesta koja su u lošem stanju, a uskoro će početi montaža opreme, tako da će ova godina biti ključna za prelazak sa analognog na digitalno emitovanje programa. Sledeći korak je uvođenje elektronske uprave u državne organe, pre svega elektronskog zakazivanja koje je do sada izazvalo veliko interesovanje kod građana prilikom podnošenja zahteva za nove lične karte i pasoše. Očekuje se da takvi servisi budu ponuđeni građanima i u drugim institucijama kako bi konačno bili eliminisani redovi pred šalterima i kako bi oni unapred znali kada i koliko će trajati procedura koju obavljaju pred državom.

Uskoro prelazak sa analognog na digitalno emitovanjeDržavni sekretar za Digitalnu agendu Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Jasna Matić najavila je da će ove godine velika pažnja biti posvećena digitalizaciji televizije i uvođenju elektronske uprave u veći broj državnih organa u cilju olakšanja administrativnih procedura.

Proces digitalizacije ide relativno dobro. Trenutno se obnavljaju predajnička mesta koja su u lošem stanju, a uskoro će početi montaža opreme, tako da će ova godina biti ključna za prelazak sa analognog na digitalno emitovanje programa.

Sledeći korak je uvođenje elektronske uprave u državne organe, pre svega elektronskog zakazivanja koje je do sada izazvalo veliko interesovanje kod građana prilikom podnošenja zahteva za nove lične karte i pasoše.

Očekuje se da takvi servisi budu ponuđeni građanima i u drugim institucijama kako bi konačno bili eliminisani redovi pred šalterima i kako bi oni unapred znali kada i koliko će trajati procedura koju obavljaju pred državom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik